Word gezonder door rustiger te ademen

Over mij

Mijn dochter was pas twee jaar oud toen ze last kreeg van verschrikkelijke astma-aanvallen. Meestal gebeurde dit midden in de nacht . Soms lukte het niet om haar te kalmeren, zo benauwd was ze dan. Bij de huisartsenpost konden we prednison krijgen en dat hielp. Toen mijn dochter 7 was, moest ze permanent aan de puffers. Met name de luchtwegverwijder zorgde voor spanning in haar lichaam. Ze was weliswaar minder benauwd, maar iets voelde niet goed. Wat was de oorzaak van de astma? 

Mijn zoektocht was gestart en zo kwam ik uit bij een wetenschappelijk bewezen ademmethode: de Buteyko methode. We leerden in korte tijd hoe we de aanvallen zonder medicatie konden opheffen. Door bepaalde oefeningen met haar te doen, leerde ze om vanuit ontspanning rustiger te ademen. Ze was niet meer benauwd. Ze kreeg geen aanvallen meer en de medicatie was niet meer nodig. 

Het verband tussen ademhaling en ziekten werd mij steeds duidelijker. Ook in mijn omgeving waren mensen onder de indruk en gingen de cursus doen. De één kwam op deze manier af van hyperventilatie, de ander van slaapapneu.

Zelf had ik geen klachten toen ik weet kreeg van de Buteyko methode, maar als ouder moet je de cursus doen, zodat je weet hoe je jouw kind begeleidt. Tot mijn verbazing kreeg ik meer energie.

Waar ik voorheen minimaal 8 uur wilde slapen, heb ik nu aan 6 uur meer dan genoeg. Mijn huid is rustiger. Mijn ontlasting is beter (voor wie dat interessant vindt 😉). Ik heb geen opgezwollen buik na het eten. Ik ben nooit meer verkouden, nauwelijks ziek en sporten gaat als een tierelier. Ik heb volop energie en tegelijk een bepaalde rust. 

Je snapt waarom het mijn missie is om hier meer mensen kennis mee te laten maken. Daarom heb ik mij in 2010 om laten scholen en doe ik dit werk met heel veel liefde en plezier. 

Door deze online training wil ik de drempel verlagen zodat jij de Buteykotraining kunt doen en de voordelen kunt ervaren.